Slide 1
Scurt istoric al BITUMULUI NATURAL

Bitumul natural se găsește asociat cu diferite substanțe minerale și, în acest caz, se numește rocă asfaltică (asfalt natural sau nisipbituminos). Mesopotamienii îl foloseau în urmă cu 7000 de ani drept agent de legătură în construcții. Cele mai cunoscute bitumuri naturale sunt bitumul de Trinidad (56 % bitum pur), bitumul de Bermudez din Venezuela (96 % bitum pur), bitumul din Marea Moartă (98 % bitum pur) etc.

Slide 1
BITUM ROMANIA

În România se exploatează bitum natural impregnat cu nisip, în bazinul Derna-Tătăruș-Voivozi (județul Bihor). Acest bitum, în proporție de 10…20 % din masa nisipului bituminos, este de consistență foarte redusă și de aceea trebuie prelucrat în mod special pentru a se obține un bitum corespunzător pentru executarea diferitelor lucrări rutiere. Se mai găsește nisip bituminos la Matița (județul Prahova) cu un conținut de 8…12 % bitum.

Slide 1
BITUMUL ARTIFICIAL

Evident ca progresul tehnic nu a ramas strain fata de una dintre cele mai importante materii prime pentru constructia de drumuri ,adica binecunoscutul bitum. Desi procentul sau este relativ mic (max 5 % pentru tona de asfalt) in comparatie cu multitudinea de materii prime ce intra efectiv la fabricarea drumurilor ,importanta sa este decisiva pentru rezistenta in timp,fiabilitatea si siguranta rutiera.

Slide 1
BITUM RUTIER

Bitumul rutier artificial îndeplinește cele mai exigente cerințe din construcția de drumuri, iar clasele de penetrație 20/30, 30/45, 35/50, 50/70, 70/100 și 160/220 sunt conforme și chiar depășesc cerințele EN 12591. Bitumul rutier este produs din țiței procesat si rafinat în strictă concordanță cu prevederile standardului de management al calității EN ISO 9001.

STATII DE ASFALT

Calitatea superioară şi constantă a produselor are la bază selecția meticuloasă a materiilor prime și procesarea atentă a acestora. Controlul constant al calității și testele sistematice, garantează utilizarea fără probleme a tuturor bitumurilor rutiere oferite de grupul de firme ECOMBUSTIBIL , în orice stație de asfalt

Slide 1
BITUM EXPERIENTA FACE DIFERENTA !
previous arrowprevious arrow
next arrownext arrow